Egyik jobb, mint a másik

Elindult a SozialMarie közönségszavazása!

 

Szavazzon Ön is!

 

A díjat olyan szociálisan innovatív kezdeményezések nyerhetik meg, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta. A bécsi Unruhe Magánalapítvány így szeretné szorosabbra szőni az innovatív szociális kezdeményezések közötti kapcsolatot, és hangsúlyosabban megjeleníteni a szociális innováció témáját a közbeszédben.

 

Az alapítvány 2005 óta minden évben 15 díjat ítél oda, amivel összesen 42 ezer euró pénzdíj jár. A pályázatra Magyarországon és Ausztriában működő projektekkel lehet jelentkezni. A díj nem rászoruló szociális szervezeteknek adható támogatás, hanem innovatív kezdeményezések elismerése. A díjazottak szabadon döntik el, hogy mire használják fel a pénzdíjat.

 

Az idei pályázók közül egy magyar és egy osztrák projektet a közönség választhat ki. A TASZ 2012-ben három kezdeményezését is benevezte, döntse el Ön, hogy a három közül melyiket ítéli a legjobbnak!

 

Semmi más dolga nincs, mint az alábbi három innovatív kezdeményezés közül kiválasztani azt, amelyik Önnek a legjobban tetszik, és az ott szereplő linkre kattintani. Utána klikkeljen az ’Erre szavazok’ gombra, adja meg emailcímét, majd az emailen érkező visszaigazoló levélben szereplő linkre kattintva érvényesítse szavazatát.

 

Szánjon rá néhány percet, és inspirálja Ön is a munkánkat!

 

Adja le szavazatát március 26-ig!

 

Avassa be ismerőseit is, hogy ők is kiválaszthassák kezdeményezéseink közül a nekik legjobban tetszőt!

 

A TASZ Fogyatékosügyi Programja

A TASZ Fogyatékosügyi Programja az értelmi fogyatékossággal, valamint a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő emberekre fókuszál. A program célja, hogy a fogyatékos emberek másokkal egyenrangú állampolgárokként, a közösség elismert tagjaiként élhessenek. Legfontosabb céljai közé tartozik a nagy létszámú, totális intézmények megszüntetésének, ezzel párhuzamosan a közösségi alapú szolgáltatások kialakításának ösztönzése; a gondnoksági rendszer reformja, vagyis a támogatott döntéshozatal bevezetése és elterjesztése, a fogyatékos emberek választójogát korlátozó rendelkezések eltörlése; a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok oktatási jogosultságainak elismertetése.

Tekintse meg Láthatatlanok című dokumentumfilmünket arról, hogy jelenleg milyen helyzetben élnek fogyatékos emberek ezrei tömegintézményekben elzárva a társadalomtól, sokszor embertelen körülmények között, és arról, hogyan élhetnének köztünk emberhez méltó életet.

Ha a TASZ fogyatékosügyi programja nyerte el tetszését, kattintson ide a szavazáshoz>>

 

TASZ 'Romaprogram nem csak romáknak'

A TASZ 'Romaprogram nem csak romáknak' célja a mélyszegénységben élők, elsősorban a közöttük felülreprezentált romák jog- és érdekérvényesítésének hatékonyabbá tétele. Magyarországon az egyik legégetőbb emberi jogi probléma a romákkal szembeni előítéletesség és hátrányos megkülönböztetés az élet számos területén. Célunk, hogy fellépjünk az etnikai hovatartozáson és a mélyszegénységen alapuló diszkrimináció ellen, ehhez igyekszünk magukat az érintetteket és közösségeiket felruházni a szükséges tudással, jogtudatossággal.

A 'Romaprogram nem csak romáknak' megcélzott területe Észak-Magyarország, mivel ezen a területen található a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közel fele. Egyre több településen végzünk terepmunkát, és állítunk fel TASZPONTOK-at, hogy minél több ember érhesse el ingyenes jogsegélyszolgálatunkat, amely révén elvisszük a jogot a teljes elszigeteltségben élő, ezért minden jogérvényesítési lehetőséget nélkülöző közösségekhez. Tevékenységünket nyomon követheti a Jogtalanul blogon.

Ha a ’Romaprogram nem csak romáknak’ nyerte el tetszését, kattintson ide a szavazáshoz>>

 

A TASZ videó érdekérvényesítő programja

A TASZ Film rövid és ingyenes érdekérvényesítő filmeket készít, amelyek online videó megosztókon, így például a YouTube-on érhetőek el. Olyan területek sokszor bonyolult témáit fordítja le közérthető nyelvre, mint a drogpolitika, HIV/AIDS, betegjogok és fogyatékosok jogai, a roma emberek jogainak védelme, politikai szabadságjogok, szólásszabadság és gyülekezés szabadsága, valamint az információszabadság. A TASZ Film magyar nyelvű videói mellett nemzetközi szinten is ismert drogpolitikai videókat készít, melyek miatt sokan "az ártalomcsökkentés krónikásai" nevet adták nekünk. Amellett, hogy 2007 vége óta több mint 350 filmet készítettünk, más civil szervezetek segítésére és filmes képzésére is nagy hangsúlyt fektetünk.

Ha a TASZ videó érdekérvényesítő programja nyerte el tetszését, kattintson ide a szavazáshoz>>

 

A TASZ nem fogad el állami támogatást, de az Ön segítségét szívesen fogadjuk.

Támogassa a TASZ munkáját!