Tegyél azokért, akiket elnyom a hatalom! Ajánld fel nekünk adód egy százalékát!

Századvég tanulmányok nyilvánossága, a Népszabadság újságíróinak munkaviszonya, a Parlamentből kitiltott újságírók szólásszabadsága, a ligetvédők gyülekezési joga, az intézetekbe kényszerített fogyatékossággal élők szabadsága, szüleiktől elszakított gyermekek jogai, kórházi fertőzések áldozatainak panaszai, a gyöngyöspatai romák egyenlő bánásmódhoz való joga. Többek között ezekért az ügyekért is tett a jogsegély szolgálatunk 2016-ban.

2016-ban több állampolgárnak nyújtottunk jogi segítséget, mint bármelyik évben korábban. Ha nekünk adod az adód 1 %-át, akkor vállaljuk, hogy még több esetben segítünk majd 2017-ben.

2014 óta folyamatosan növekszik az 1%-os felajánlásaitok összege, s így az a segítség is, amit nyújtani tudunk az állampolgároknak. Ezt teljes egészében a jogsegély szolgálatunkat működtető ügyvédek munkadíjára költöttük. 2016-ban 3 fővel bővítettük az ügyvédeink létszámát. Évről évre több állampolgárnak jogi segítséget nyújtani így 2016-ban többek között összesen 118 esetben adtunk ingyenes jogi képviseletet. Két év alatt 40%-kal nőtt azoknak az ügyeknek a száma, ahol ügyvédeink képviselik a jogsértések áldozatait.

Az 1%-otoknak köszönhető, hogy  gyorsan tudunk reagálni. Sokakban élesen él még az emlék, amikor egy szokásosnak tűnő szombat reggel megérkezett a hír, hogy a Népszabadság újságíróit szélnek eresztették és a lapot úgy néz ki, bezárják. Számunkra akkor nem volt kérdés, hogy azonnal jogsegélyt ajánlunk nekik. A lehetséges jogi eljárásokhoz, különleges munkajogi és társasági jogi szakismeretekre volt szükség, s a rendelkezésre álló 1%-os felajánlások miatt tudtunk ezekben az ügyekben a téma elismert szakértőit, külsős ügyvédeket megbízni.

Arra kérünk, hogy idén is add az 1%-od a TASZ-nak. Felemelő érzés látni, hogy egyre többen mellénk állnak és ajánlják fel nekünk az 1%-ot. Tartozz ebbe a csoportba, tegyél ezzel is azokért, akiket elnyom a hatalom!

Idén minden eddiginél több ügyben, mindenhol az országban ki szeretnénk állni a szabadságjogok védelmében. Hogy ez konkrétan mit jelent? Két irányba szeretnénk elidnulni. Egyrészt tovább erősítjük a vidéki ügyvédeink hálózatát, akik már most is több vidéki nagyvárosban rendelkezésre állnak. Az ügyvédek kiállnak azok mellett, akik adatokat szeretnének kapni az önkormányzat működéséről, segítenek azoknak, akiket retorzió ér, ha kritizálják a közhatalmat gyakorlót.

A másik irány is legalább ilyen fontos. 2018-ban választások lesznek, és azért fogunk dolgozni, hogy valódi verseny lehessen a jelöltek között. Számos módja van az ellenzéki és kisebbségi jelöltek indulásának megnehezítésének. Ha nekünk ajánlod fel az 1%-odat, akkor ügyvédeink rendelkezésre tudnak majd állni ezekben a sokszor nagyon rövid határidőkkel rendelkező eljárásokban országszerte.

Rád is számítunk abban, hogy idén még több helyen, még több állampolgárnak segíthessünk és tehessünk azokért, akiket elnyom a hatalom. A felajánlás pontos menetéről oldalunkon tájékozódhatsz, vagy kérj segítséget a tasz@tasz.hu e-mail címen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.