Az Elios után civilek hozták vissza a fényt Gyálra

A Tiborcz-cég beruházása után sötétbe borultak a Pest megyei város utcái, a rossz járdák pedig még egy lapáttal rátettek a balesetveszélyre. Az ott élők közül voltak, akik úgy érezték, hogy tenniük kell, és egy beszélgetés után kiderült, hogy nincsenek egyedül – ebből pedig olyan közösség alakult ki, ami tényező lett a város életében. Vlogsorozatot indítottunk, hogy te is megtudd, mit tehetsz azért, hogy mindannyian jobb városokban és falvakban élhessünk.

Az önkormányzati választásig tartó sorozatunk első részében az Eleven Gyál aktivistáit ismerheted meg. Nemcsak felhívták a figyelmet a sötétségre, de tenni is próbáltak: kijavították a balesetveszélyes járdaszakaszokat, és elérték, hogy szereljenek fel lámpákat a kritikus helyeken. Megmutatták a gyáliaknak, hogy érdemes összefogni, és több helyi ügyben is elérték, hogy az önkormányzat változtasson.

A második rész arra mutat rá, hogy miről szólnak az önkormányzati választások: nem egy uralkodó csoportnak adunk felhatalmazást, akik a következő választásig azt csinálnak, amit akarnak, hanem felelős képviselőket választunk, akik a következő öt évben a mi érdekeinket fogják képviselni. Ehhez az is kell, hogy elmondjuk nekik, milyen problémákat látunk a környezetünkben. A képviselőddel kapcsolatba lépni általában nem nagy kaland: egy különösen aktív választópolgár példáján keresztül mutatjuk meg, mit tehetsz.

Ha te is látsz olyan problémákat, amelyek mellett nem tudsz szó nélkül elmenni, beszélgess, szerveződj és használd a TASZ eszközeit, hogy a döntéshozók meghallják a hangodat!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.