Videón, ahogy lesöpri a gyáli polgármester az Elios-ügyben gyűjtött aláírásokat

A héten újabb epizódokkal folytatódott választási vlogsorozatunk, szót ejtettünk a szavazatszámlálásról, az ellenzéki plakátolás önkormányzat általi elszabotálásáról, és a képviselő-testületi ülések nyilvánosságáról is.

Az ötödik részből kiderült, hogyan válhat valakiből civil szavazatszámláló. Már az is előny, hogy a választások tisztasága felett őrködők a szavazás másnapján szabadnapot kapnak, de még fontosabb, hogy a saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy minden törvényesen és tisztességesen zajlik-e a szavazókörben.

A hatodik részben Gyöngyösre látogattunk, ahol az önkormányzat igyekezett keresztbe tenni annak, hogy a regnáló polgármesteren kívül más is kihelyezhesse a választási plakátjait. Ezzel nemcsak az ellenzék, hanem a választók elé is akadályt állítanak, hiszen annak a lehetőségét veszik el tőlük, hogy megtudják, kire szavazhatnak még egyáltalán.

A záróepizódban megnézheted, hogy a gyáli polgármester mit kezdett azzal az 1500 aláírással, amit az Elios-beruházás után maradt sötétség ellen küzdő civilek vittek be a képviselő-testületi ülésre. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a képviselő-testületi ülések nyilvánosak, így saját szemeddel láthatod, hogy mennyire képviselik valóban a közösség érdekeit a választott képviselők!

A korábbi részeket itt nézheted meg.

Kövesd Facebook-oldalunkat, ahol a választás délutánján élő közvetítéssel jelentkezünk: bevetés közben láthatod választási jogsegélyszolgálatunk munkatársait!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.