Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a gyerekek elleni erőszaknak semmi köze ahhoz, hogy felnőtt emberek szeretik egymást

  • Megbélyegzés, kirekesztés, gyűlöletkeltés: a kormány maga is szakértője annak, hogyan fordítson szembe akár a saját barátaiddal.

  • De most olyan műsorba kezdett, amit egy nála is nagyobb mestertől nyúlt: az orosz propagandagépezettől.

  • A forgatókönyv lényege, hogy akár hallgatsz, akár beleártod magad, mindenképpen a kormány kottájából játszol. 

  • Az egyetlen fegyver az, ha már most lerántjuk a leplet a színfalak mögött álló bajkeverőkről, és világossá tesszük: nem veszünk részt a kormány gyűlöletszínházában.

Mondjuk el rögtön a legelején, hogy miről szól ez a csapda: a kormány látszólag fellép a pedofilok ellen, akik az egyik legocsmányabb bűncselekményt követik el, megrontják, kihasználják a legártatlanabbakat, a gyerekeket. Ki ne támogatná ezt a fellépést? Aki akár csak rákérdez, hogy valóban indokolt-e a szigorítás, vagy hogyan jutnak segítséghez azok, akik leküzdenék pedofil hajlamaikat, hamar megkapja, hogy a pedofilok pártján áll.

A gyermek érdekeinek védelme valóban minden más szempontot megelőz, a gyermekekkel szembeni erőszak súlyos büntetőjogi tilalmakat igazol. A gyermekeket fenyegető szexuális ragadozókkal, közismert elnevezéssel a pedofilokkal szembeni fellépés szükségessége vitán felül áll, sőt, indokoltnak tartjuk, hogy a kormányzat minden alkalmas eszközzel lépjen fel velük szemben, terjessze ki a nyomozóhatóságok és az áldozatvédő szervezetek eszközeit, erősítse meg a meglévőket és ösztönözze a használatukat azokban az esetekben, amikor a gyermekek elleni erőszakot közösségi autonómiák paravánja mögött, például családon belül, egyházban, kadétiskolában, kollégiumban követik el.

Ám a pedofilokkal szembeni látszólagos fellépés csak a nyitánya az előadásnak, mert a cselekményt valójában az LMBTQI-emberekkel szembeni átfogó gyűlöletkampány köré építi a kormány. A mesterterv része, hogy a gyerekeket megrontó pedofilokat lépésről lépésre mossa össze az LMBTQI emberekkel, pedig a gyermekek ellen elkövetett erőszakot még véletlenül sem szabad összekeverni azzal, amikor felnőtt emberek egymás iránti vonzalma a kölcsönös szereteten alapul. 

A nemi és szexuális öntudatosság, a szexuális önazonosság megtalálása és a felnőttek egymás iránti kölcsönös vonzalma a nemüktől függetlenül helyes irányba orientálja a gyermekek nemi, érzelmi és morális fejlődését. A nemi identitás és szexuális irányultság bátor felvállalása, valamint a kölcsönös szeretet kinyilvánítása mindig jó példa a gyermekek számára. Sajnálatos, ha ez nem mindenkinek tetszik, de az kifejezetten felháborító, ha egyesek a hatalmukkal visszaélve cinikusan, még a gyermekvédelem senki által meg nem kérdőjelezhető jelszavát is felhasználják arra, hogy mások tönkretételével szerezzenek maguknak népszerűséget, politikai hasznot.

A kormányzat a pedofilellenes törvénycsomagban tudatosan és szándékosan összemos két különböző dolgot: egy mocskosat és egy tisztát, az erőszakot és a szeretetet, hogy az utóbbit besározza. Nemcsak ott kiált ellenséget, ahol valóban ellenség, gyermekeket abuzáló szexuális ragadozók, és sérülékeny, kiszolgáltatott áldozatok vannak, hanem ott is, ahol csak sérülékeny, kiszolgáltatott áldozatok, a homofób gyűlöletnek kitett, csak egymást szeretni akaró és saját magukat mások előtt is felvállaló honfitársaink vannak. A velük szembeni gyűlölet felkorbácsolása ellenszenves, ám amikor ennek érdekében még a pedofíliával is össze akarják sározni őket, és a gyermekeket tőlük akarják megvédeni, az gyomorforgató. Arról nem is beszélve, hogy pontosan lehet tudni: ha az állam gyűlöletgépezete célba vesz egy csoportot, akkor az ellenük elkövetett gyűlölet-bűncselekmények száma is nőni fog. Miközben az állam dolga az lenne, hogy megvédje a sérülékeny csoportok tagjait az erőszaktól, éppen ő válik a gyűlöletre és erőszakra fogékony emberek felbujtójává.

Ha valakiben kétség lenne efelől, és alaptalan riogatásnak tartaná, hogy a kormány pedofilellenesnek álcázott programja perceken belül meleg- és transzellenes gyűlöletkampányba fog átcsapni, megkaphatta erre a választ: a „pedofilellenes” törvénycsomagba máris bekerültek az LMBTQI emberek elleni rendelkezések, például az, hogy a homoszexualitásnak még a megjelenítése is tilos a 18 éven aluliak számára, tabuvá és ezzel lehetetlenné téve annak a mindenkit érintő elementáris igazságnak a tudatosítását, hogy az egyenlő emberi méltóság szexuális orientációtól függetlenül mindenkit megillet. Betiltanák az iskolai felvilágosító és érzékenyítő programokat, ezzel súlyosan veszélyeztetve az LMBTQI fiatalok lelki egészségét, és hátráltatva minden gyermek egészséges nemi és erkölcsi fejlődését.

Részletesen belemehetnénk, hogy ha a kormány valóban szeretne tenni a pedofilok ellen, akkor hány és milyen hatékonyabb eszköz állna a rendelkezésükre; vagy hogy az LMBTQI emberek mennyire nem veszélyesek a társadalomra, és pláne a gyerekekre; hogy körükben a pedofilok aránya mennyivel alacsonyabb, mint a társadalomban általában; vagy hogy egyáltalán, kik is a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek. Részletesen elemezhetnénk azt is, hogy a büntetőjogi szigor vagy a pedofilok listázása mennyire tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Csakhogy ezt a hideg fejjel kiszámított, aljas, ösztönökre építő politikát valójában hidegen hagyják ezek a szempontok. A pedofilellenes törvénycsomagnak egyetlen célja van: olyan csapdát állítani, amiben vagy a kormány zenéjére táncolsz, vagy a pedofilok támogatója vagy. Márpedig a kormány zenéje mindenkit táncra csábít. Fondorlatos, gonoszan kitervelt forgatókönyv ez, de minden mozzanata előre tudható. Rajtunk múlik, hogy a könnyebb utat választjuk és alávetjük magunkat a gyűlöletpropagandának, vagy akkor is az ellenállást választjuk, ha tudjuk: nemtelen támadások, kíméletlen karaktergyilkosságok, megalázó hazugságok özöne vár az ellenállókra.

Így, hogy előre látható a kormány által állított csapda, hogy előre tudható, hogyan bomlik majd ki a forgatókönyv, nincs többé ártatlan tett, nincs mentség a ballépésekre. Aki megszavazza a pedofiltörvényt, a gyűlöletkampányt szavazza meg. Aki hallgat, eltakarja a szemét vagy félrenéz, teret ad a gyűlölet szításának. Aki egyrészt-másrésztezik, a kormánypropaganda malmára hajtja a vizet.

A csapdát nemcsak nekünk kell elkerülnünk, hanem a parlamenti pártoknak és képviselőknek is. Túl súlyos morális disznóság ez ahhoz, hogy a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében asszisztáljanak hozzá: a törvénycsomag megszavazásától tartózkodniuk kell. A tartózkodó szavazattal tudják kifejezni a legegyszerűbben, hogy az erőszakos bűncselekményekkel szembeni fellépés ugyan megkívánná a támogatásukat, a honfitársaink elleni aljas kormányzati gyűlöletkeltés törvénybe foglalásához viszont semmi szín alatt nem adhatják a nevüket, szavazatukat.

Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol mindenkinek helye van, és ahol a problémákra közösen keressük a megoldást! Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a kirekesztés elfogadhatatlan és a gyűlöletkeltés nem lehet kampányeszköz. Ahol a társadalom érdeke fontosabb, mint a politikusok rövidtávú céljai, és az elfogadás,nem pedig a kirekesztés vezérli a hatalmat gyakorlókat. Erről szól a #többkötössze kampányunk: írj Te is levelet a köztársasági elnöknek, és szólítsd fel, hogy járjon el felelős államfőként, és ne maradjon tétlen a kormányzati szinten szított gyűlöletkeltéssel szemben!

Kerüld el Te is a kormány által felállított csapdát, és szólítsd fel a kormánypárti képviselőket, hogy ne fogadják el a törvényt:

(Címlapi fotó: Epistola8 / Wikimedia Commons)