Segítsd te is az újságírók elől menekülő országgyűlési képviselők munkáját!

Az MNB alapítványok botrányát firtató újságírókat Kövér László egy nappal tegnapi kérdéseik után kitiltotta a Parlamentből. Az újságírók azért nem léphetnek be az épületbe, mert nem csak azon a kevés kijelölt helyen tették fel kérdéseiket, amit a házelnök engedélyez nekik. Az újságírók feladata egy demokráciában a tájékoztatás, és ezt nem korlátozhatja önkényes indokokkal az országgyűlés elnöke. Pedig a jelenlegi szabályok alapján országgyűlési képviselők könnyedén elkerülhetik a Parlament forgatásra kijelölt folyosóit.

Jogsegélyt ajánlunk azoknak az újságíróknak, akiket kitiltottak az Országház épületéből. Az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulunk, mert alkotmányellenes és súlyosan korlátozza a szólásszabadságot az a házelnöki rendelkezés, amelyen a kitiltások alapulnak.

Azt hallottuk, hogy kószál még szabadon pár újságíró a Parlamentben, ezért az országgyűlési képviselőknek segítséget szeretnénk nyújtani a zavartalan munkavégzéshez. Te is tehetsz azért, hogy az országgyűlési képviselők továbbra is nyugodtan elkerülhessék a sajtót munkahelyükön. Küldd el a fiktív menekülési útvonalunkat tartalmazó képet az összes országgyűlési képviselő email címére az alábbi szabadon szerkeszthető szöveggel. Az országgyűlési képviselők email címéért kattints ide, a fényképet pedig innen töltheted le. 

 

 

"Tisztelt Képviselő Asszony/Úr,

Tudomásomra jutott, hogy Önt munkája során gátlástalanul zaklatják az újságírók, amit a Kövér László Házelnök Úr töretlen erőfeszítései sem tudnak meggátolni. Sajnálom, ha tegnap zavarba hozták Önt kérdéseikkel. Hogy ez ne ismétlődhessen meg, kérem, mentse le okostelefonjára a csatolt menekülési útvonalat a sajtó elől, és használja is bátran szükség esetén.

Üdvözlettel

Egy választópolgár”

Dojcsák Dalma

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.