Ki védi meg a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat?

A jogsegélyszolgálatunkat többen megkeresték azzal, hogy lépjünk fel Niedermüller Péter fehér heteroszexuális férfiakra és nőkre tett kijelentésével szemben, mert az szerintük kirekesztés, rasszizmus.

A TASZ az állammal szemben védi meg a kiszolgáltatott helyzetben lévőket. A fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat a magyar állam nem hogy nem fenyegeti, hanem mindenki máshoz képest jobban védi.

A mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy a rendszerszintű rasszizmusnak, kirekesztésnek, diszkriminációnak Magyarországon nem a fehérbőrű heteroszexuális férfiak az áldozatai, hanem a nők, a romák, a szexuális kisebbségek, a nem fehérbőrű bevándorlók és más sérülékeny csoportok. Mivel a rendszerszintű jogsértésekkel szemben ezek a hátrányos helyzetű csoportok szorulnak védelemre, az ellenük elkövetett diszkrimináció vagy rasszista bűncselekmények esetén lépünk fel.

A véleménynyilvánítási szabadságát és gyülekezési jogát mindenkinek megvédjük, még ha nem is értünk velük egyet. Ezért kapcsoltuk be a gyülekezési forródrótunkat a csütörtöki tüntetés idejére, hogy azonnali telefonos segítséget nyújthassunk azoknak, akiknek a tüntetés idején sérülnek a jogaik.