A gyűlölet napszámosai

  • A propagandisták csak a jelre vártak: a Dunántúli Napló mintaszerűen mondja fel az LMBTQ+ embereket a pedofilokkal aljasul összemosó gyűlöletpropagandát.

Azt hazudja a kormány, hogy a homofób propagandatörvény a gyerekek védelméről szól. Azt hazudja a miniszterelnök, hogy a törvény, ami jogszabályként amúgy értelmezhetetlen fércmunka, „csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet”. A miniszterelnökséget vezető miniszter nem képes megmondani, mit értenek a „homoszexualitás népszerűsítése” fogalmán, viszont kikéri magának, hogy bárki azzal vádolja, hogy nem biztosítanak egyenlő méltóságot az eltérő szexuális orientációjú embereknek.

Közben egy meleg pár egyik tagját eszméletlenre verik Pécsett. Két szivárványszín arcfestésű szurkolót leköpnek. Megbírságolják az első és eddig egyetlen, szivárványcsaládokról szóló mesekönyv kiadóját. 

A propagandisták pedig csak a jelre vártak: a KESMA alá vont Dunántúli Napló mintaszerűen mondja fel az LMBTQ+ embereket a pedofilokkal aljasul összemosó gyűlöletpropagandát.Már az első pillanattól kezdve látszott, hogy az LMBTQ+ emberek elleni kampány az állami gyűlöletpolitika újabb fejezete. A kormány régóta dolgozik azon, hogy az embereket szembefordítsa egymással és felkorbácsolja az egyes csoportokkal szembeni érzelmeket, ahelyett, hogy védené az emberek egyenlőségét és méltóságát. Az előttünk álló választási kampányban különösen fontos, hogy mindenkit figyelmeztessünk, aki a hatalom megszerzésére törekszik: a gyűlöletre építő politika elfogadhatatlan, a gyűlöletkeltés pedig nem lehet kampányeszköz. 

Erről szól #TöbbKötÖssze kampányunk: nézd meg videónkat és küldj te is levelet a köztársasági elnöknek, hogy álljon ki minden polgár védelmében.

A szavaknak erejük van. A szavakból tettek lesznek. Ne higgyük, hogy ez az utolsó ilyen cikk. Ne higgyük, hogy mindez nem vezet erőszakhoz. A gyűlölet napszámosai megszámlálhatatlanul fogják ontani az ilyen megszólalásokat ezentúl is, hiszen az állami propagandamédia célja a megfélemlítés, az elhallgattatás, a meghunyászkodásra kényszerítés és a hatalomért folytatott küzdelemben semmi sem túl nagy ár nekik.

Csak rajtunk múlik, hogy teret engedünk-e ennek. Itt részletesen bemutatjuk, hogyan lehet ellenállni a törvénynek és milyen lehetőségei vannak a polgári engedetlenségnek. Ne hallgassunk!

A kiemelt fotót a Szabad Pécs bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük!