Kamuajánlások, kamutájékoztatás – kamudemokrácia?

Biztosan akadt már a kezedbe olyan önkormányzati újság, amely szinte minden lapján a polgármester sikereit dicsérte, a városvezetést ért kritikákról pedig „elfelejtett” beszámolni. Az is előfordulhat, hogy úgy szerepel a neved a választáson induló jelöltek ajánlóívein, hogy nem is tudsz róla. Folytatódik vlogsorozatunk, amelyből megtudhatod, mit tehetsz azért, hogy mindannyian jobb városokban és falvakban élhessünk.

Az önkormányzati választásokig tartó vlogsorozatunk harmadik részében azt mutatjuk meg, hogyan léphetsz fel a kiegyensúlyozott tájékoztatásért. A részrehajlás ugyanis jogsértő, ráadásul mindannyiunk pénzét költik az egyoldalú tájékoztatásra. Az Eleven Gyál aktivistái városukban számonkérték a propagandát, és kézbe vették a gyáliak tájékoztatását.

Még az adatvédelmi hatóság elnökének személyes adataival is visszaéltek, nem kizárt, hogy a tiéddel is – negyedik vlog-epizódunk a választási ajánlásokkal kapcsolatos visszaélésekről szól. A hazai választások az elmúlt harminc évben sem voltak patyolattiszták, az utóbbi években pedig különösen sok visszaélésről lehet hallani. A korábbi választásokon számtalan, ajánlással való visszaéléssel kapcsolatos ügyben nyújtottunk jogsegélyt.

Ha te is látsz olyan problémákat, amelyek mellett nem tudsz szó nélkül elmenni, beszélgess, szerveződj és használd a TASZ eszközeit, hogy a döntéshozók meghallják a hangodat!

A korábbi epizódokból kiderült, hogy mit tettek a civilek, amikor az Elios-beruházás után sötétbe borult városuk, és az is, hogy miért és hogyan érdemes kapcsolatba lépni azokkal, akik a mi érdekeinket képviselik az önkormányzatokban.